Volguts Reis Mags, un any més heu vingut a visitar-nos al nostre poble de Bellreguard, i a la nostra Parròquia de Sant Miquel.

I enguany no volem demanar-vos que ens porteu res que no sàpiga’m gaudir i compartir, vivim en una societat que ens sobra de tot, de tot el que realment no cal. Sabem que ja vos han demanat pau, salut, felicitat, inclús diners. També sabem que no hi haurà per a tots i que la majoria haurem d'esperar a l'any que ve a veure si hi ha més sort. Per això hui vos demanem que arranqueu dels nostres cors l'egoisme, la ràbia, l'enveja, el rancor que moltes vedades hi ha en ells.

Volem fer lloc en les nostres vides per a la tendresa, la comprensió, la pietat i l'amor, que no es vegen arraconades pels fantasmes de la por, l'avarícia, i l'enveja.

Emporteu-vos l'ansietat, l'angoixa, la desídia, perquè la llum, la força i la coherència, facen niu en cada un de nosaltres. Torneu la innocència, la puresa, la compassió que un dia alguns van perdre pels avatars de la vida. Vos demanem hui especialment la força per a recuperar allò que s'ha perdut, i la saviesa per a preservar el que de valor encara conservem.

Fem extensiu esta petició per a tots els habitants del planeta. Que enguany els vostres camells tornen a Orient carregats amb totes les nostres misèries, i allí les cremeu en una foguera gegant en ofrena a eixos déus foscos que a vegades viuen en els nostres cors i que ens impedeixen veure la llum, tant de bo l'any que ve, el vostre viatge de tornada siga igual o molt millor que este, si enguany heu trobat massa violència, menyspreu o misèria en la humanitat que habita la terra.

Esta nit deixarem obertes de bat a bat les finestres de l'esperança, i les sabates de la infància plenes de caramelets per als camells. Que Déu vos beneïsca!